Dne 25. října 2022 se konal v naší škole „Puntíkový den“ v rámci celorepublikového projektu, jehož cílem je šířit mezi veřejností informace o kožní nemoci zvané lupénka. Úkolem dne bylo vzít si na sebe oblečení či doplňky s puntíky, neboť pacienti s lupénkou mají na sobě nehezká a bolestivá poranění – puntíky a někteří se k lidem s lupénkou nechovají hezky, protože nemají správné informace a bojí se, že se nakazí.

Nápady, jak dostat na své oblečení puntíky, byly u některých žáků originální, zejména u dětí prvního stupně školy. Děkujeme žákům a jejich rodičům, kteří se do „Puntíkového dne“ zapojili.

Nakonec jsme všichni vyšli na školní hřiště, na kterém jsme vytvořili jeden velký puntík.

Pokud byste chtěli podpořit rodiny s dítětem s lupénkou, v internetovém charitativním obchůdku si můžete koupit veselé puntíkované ponožky nebo figurky puntíkových Igráčků https://revenium.cz/kategorie/puntikovy-den/

My jsme v rámci „Puntíkového dne“ soutěžili o puntíkované ponožky ve škole. Hodnotilo se, ve které třídě je nejvíce žáků s puntíkovaným oblečením, puntíkovanými doplňky. Vítězem se staly hned dvě třídy, a to 1.A a 4.A. Všichni žáci těchto dvou tříd se mohou těšit na malý dáreček v podobě puntíkovaných ponožek.

Přikládáme pár foteček, ale můžete se těšit na video, ve kterém uvidíte, jak se nám povedl vytvořit jeden velký puntík. 

Foto - viz fotogalerie

Ing. Monika Brandlová